Thursday, 6 July 2017

sanah helwah suamiku...

assalamualaikum semua...

trowback kisah lama...

10/5/2017

sanah helwah buat suamiku tercinta.. 

smg diberikan kekuatan untuk terus beristiqamah di jalanNya...

smg sentiasa beroleh keberkatan dan keredhaan dari Ilahi yang dikasihi...

smg ikatan perkahwinan kite kekal utuh hingga ke Syurga Allah.

semoga semuanya Baik - Baik aje untuk kite sekeluarga.. amin2

 

lilin tu dhamirah je nk tiup sangat.. so, kite kasi chance je la.. hehe


puding karamel by my friend Asmida Ali 

sedap teramat... 

1st time order.. 

1st time jugak suami kata sedap...

sebiji, kerat 3 bahagian... 

1 bahagian kitorg makan kt kedai..

1 bahagian bagi ke staff kedai.. permintaan suami..

2 bahagian lagi wat balik ke rumah mertua... 

sekali suami suap ke mak die.. huhu.. terharu kejap wase.. 

ye laa.. tetiba suami suap puding ke mak die.. 

puding yg aku beli.. 

puding hari jadi die... 

padahal... selama ni, aku rajin jugak beli.. bukan dok rajin beli pun... hahahaha

saje je... excited je lebih.. eksyen je lebih... hahaha

 

hadiah??? ada laaaa... hehe.. 

syukur seadanyaaa...

ok. byeee

Wednesday, 5 July 2017

salam aidilfitri 2017 M / 1438 H

salam aidilfitri 2017


daripada kami sekeluarga 

muhammad - afza - dhamirah - nurin

dan  juga


ahli keluarga Ku Yen 

Majlis Perjumpaan Hari Raya Keluarga Allahyarham Tengku Ibrahim 2017 

kali kedua...



kunci mercedess

salam semuaa

kunci mercedes tuuu... 

kali pertama pegang...

nak bawak takut.. haha

padahal dh dapat lampu hijau utk bawak mercedess ni...

so, kite manfaatkan peluang walaupun dapat pegang sahaja.. hahaha



ok tu je. bye..

Sunday, 18 June 2017

so saaaad!!

salam semua

so sadd
di kala bulan yang sangat mulia
hatiku menjadi hitam
hitam gelap guguk.. org ganu panggil

aku dok tau bakpe boleh jadi gitu..
di mane silap aku..
di mane keegoan aku sedang menggunung tinggi..

itu yg membuatkan aku sangat sedih...
di kala campur tangan org lain...

huhu

macam mane aku nk kembali ke pangkal jalan ni..
sedih sungguh  rase hati ini...

mmmmmmmmmmmmmmmmmm.....

astarfirullahhalazim....
smg aku cepat2 sedarrrr...

amin2

Tuesday, 13 June 2017

haiiii!!! i'm back!! hehe

assalamualaikum semua...

i'm back today...
setelah lama menyepi...
bukan menyepi membisu..
tp menyepi sbb sibuk dgn urusan dunia yang tak pernah sudah...
dan juga diiringi dengan urusan akhirat utk bekalan kite di sana nanti...

welll... banyak benda berlaku.. banyak benda nk story..
tp dh mcam jd pemalas skit skrg.. jahat kan! x baik kan! haha
ada ai kisah!! haha

sabar2.. nti amek mood utk menaip neh.. hehe

ok.. salam ramadhan utk semua...
smg segala ibadah kite diterima olehNya.. amin2

Sunday, 31 July 2016

mimpikan arwah

salam petang....

syukur alhmdllah, aku diberi peluang utk mimpikan arwah kakak sulongku... selama ini, sepanjang peninggalan die, aku xpernah mimpikan die.. walaupun aku rindu gile kt die.. tp tuhan tak pernah izinkan...

dan syukur..

malam aritu, aku termimpikan die.. die hanya senyum padaku.. tp ketika bercakap denganku, die berpaling ke arah lain.. aku tak tau kenapa... dan aku akan igt pesanan die tu.. walaupun pesanan itu, agak mengguriskan hatiku... tapi aku ttp menerima dgn hati yg terbuka.. mungkin ada hikmah di sebalik mimpi itu...

kak tina.. aku sangat rindu pada mu.. smg kamu damai di sana bersama2 dgn abah, tokwan, tokki man dan semua ahli keluarga yang lain.. smg kalian semua dilindungi azab api neraka..

AL - FATIHAH....

sudah jatuh di timpa tangga

salam

maaf. lama tidak bersiaran. dh berkerawang blog ni. biarkan. bukan ade orang peduli pun.. ngeh2.. blog ni sekadar hiasan dalaman dan luaran di hati ini..

amboii.. sedihnye intonasi.. kenape kuja sedih2 sgt ni, kan masih di bulan Syawal.. patutnya, mood anda masih bergembira... ye.. syukur.. aku ttp bersyukur di sebalik kejadian yg berlaku...

tp aku ttp sedihhhhh... tepon aku rosaaaaaakkkkkk.... uwaaaaaaa3

alkisahye.. hp aku rosak, sehari sblm Syawal, tp alhmdllah, boleh cover lagi dgn tab dhamirah..

dlm proses nk beli yg baru jugak, sbb hp aku dh tak leh baiki kata pomen hp tu..

and the latest., hp suami aku plop yg rosak.. jatuh dlm air tasik.. whaaattttt??? air tasik????

adoiiii... yg aku pun dok beli lagi, ini dah kena beli 2 ni....

mmm... aku terima ujian ni dgn sedikit kesedihan... walaupun pasrah, tp ttp sedih... :-(

.......
.......
........
.......
.......
.......
.......
.......
........
.......
.......

mmm.. tu je la.. xde mood nk bercerita.. hrp2 ade rezeki yg baik utk aku dan keluargaku selepas ini.. amiin...

sekian bebelan aku di petang sunday bluesss