Sunday, 18 June 2017

so saaaad!!

salam semua

so sadd
di kala bulan yang sangat mulia
hatiku menjadi hitam
hitam gelap guguk.. org ganu panggil

aku dok tau bakpe boleh jadi gitu..
di mane silap aku..
di mane keegoan aku sedang menggunung tinggi..

itu yg membuatkan aku sangat sedih...
di kala campur tangan org lain...

huhu

macam mane aku nk kembali ke pangkal jalan ni..
sedih sungguh  rase hati ini...

mmmmmmmmmmmmmmmmmm.....

astarfirullahhalazim....
smg aku cepat2 sedarrrr...

amin2

Tuesday, 13 June 2017

haiiii!!! i'm back!! hehe

assalamualaikum semua...

i'm back today...
setelah lama menyepi...
bukan menyepi membisu..
tp menyepi sbb sibuk dgn urusan dunia yang tak pernah sudah...
dan juga diiringi dengan urusan akhirat utk bekalan kite di sana nanti...

welll... banyak benda berlaku.. banyak benda nk story..
tp dh mcam jd pemalas skit skrg.. jahat kan! x baik kan! haha
ada ai kisah!! haha

sabar2.. nti amek mood utk menaip neh.. hehe

ok.. salam ramadhan utk semua...
smg segala ibadah kite diterima olehNya.. amin2

Sunday, 31 July 2016

mimpikan arwah

salam petang....

syukur alhmdllah, aku diberi peluang utk mimpikan arwah kakak sulongku... selama ini, sepanjang peninggalan die, aku xpernah mimpikan die.. walaupun aku rindu gile kt die.. tp tuhan tak pernah izinkan...

dan syukur..

malam aritu, aku termimpikan die.. die hanya senyum padaku.. tp ketika bercakap denganku, die berpaling ke arah lain.. aku tak tau kenapa... dan aku akan igt pesanan die tu.. walaupun pesanan itu, agak mengguriskan hatiku... tapi aku ttp menerima dgn hati yg terbuka.. mungkin ada hikmah di sebalik mimpi itu...

kak tina.. aku sangat rindu pada mu.. smg kamu damai di sana bersama2 dgn abah, tokwan, tokki man dan semua ahli keluarga yang lain.. smg kalian semua dilindungi azab api neraka..

AL - FATIHAH....

sudah jatuh di timpa tangga

salam

maaf. lama tidak bersiaran. dh berkerawang blog ni. biarkan. bukan ade orang peduli pun.. ngeh2.. blog ni sekadar hiasan dalaman dan luaran di hati ini..

amboii.. sedihnye intonasi.. kenape kuja sedih2 sgt ni, kan masih di bulan Syawal.. patutnya, mood anda masih bergembira... ye.. syukur.. aku ttp bersyukur di sebalik kejadian yg berlaku...

tp aku ttp sedihhhhh... tepon aku rosaaaaaakkkkkk.... uwaaaaaaa3

alkisahye.. hp aku rosak, sehari sblm Syawal, tp alhmdllah, boleh cover lagi dgn tab dhamirah..

dlm proses nk beli yg baru jugak, sbb hp aku dh tak leh baiki kata pomen hp tu..

and the latest., hp suami aku plop yg rosak.. jatuh dlm air tasik.. whaaattttt??? air tasik????

adoiiii... yg aku pun dok beli lagi, ini dah kena beli 2 ni....

mmm... aku terima ujian ni dgn sedikit kesedihan... walaupun pasrah, tp ttp sedih... :-(

.......
.......
........
.......
.......
.......
.......
.......
........
.......
.......

mmm.. tu je la.. xde mood nk bercerita.. hrp2 ade rezeki yg baik utk aku dan keluargaku selepas ini.. amiin...

sekian bebelan aku di petang sunday bluesss

Tuesday, 19 April 2016

aku seorang anak yatim

aku anak yatim
ye.. aku juga salah seorang anak yatim.. kehilangan kasih sayang seorang ayah sejak usiaku 3 tahun lg.. tp aku bersyukur.. kerana semua orang di sekeliling aku, sgt menyayangiku...
ye.. tika itu, aku masih kecik.. xtau ape yg baik, ape yg buruk.. hanya menerima ape sahaja ape yg diperkatakan oleh keluarga ku..
ye.. bile aku dh semakin dewasa, sudah berkahwin, br aku sedar ape itu anak yatim.. ape itu kehidupan anak yatim..
ye.. dulu masa itu, aku masih kecik, kehidupan semua happy. tiada yg sedih kerana semua org mmg akn mgikuti cakap aku, kerana aku hanya anak yatim...
kini, aku sangat terasa... terasa dgn ape yg berlaku.. mungkin itu dugaan Ilahi kepadaku...
aku terasa dgn ape yg telah aku lakukan.. tp masih tiada sinar perubahan yg akan berlaku...
dulu, yg merasai keperitan, kesedihan, kerinduan, kesakitan hati, hanyalah bonda, nenda, abang2 dan kakak2 ku.. mereka langsung tak pernah berkongsi cerita dgn aku.. xpe. aku xsalahkan diorg.. mgkn diorg xnak keruhkan lg keadaan.. mgkn mase itu, aku belum waras dlm berpikiran...
dan, aku x tahu, dan mmg x tahu, mcm mane abg dan kakak2 ku menghadapi situasi itu semua.. aku tidak sekuat itu... ooh tidak.. Ya Allah, kuatkan semangatku.. tolonglah hambamu ini... tolong.... aku x sanggup lg...
aku rase sangat berdosa...
sebab....
sebab....
sebab, aku pernah berniat supaya, ape yg telah berlaku pd diriku suatu masa dulu, tidak akan berlaku kpd org lain buat masa ini... supaya perkara2 yg lepas, tidak akan terjadi lg.. smg sejarah tidak akan berulang lg...
Ya itu niat aku.. itu mmg niat aku.. tapi syg, aku x berjaya nk tunaikan niat aku yg sangat2 ikhlas bg aku... huhu... sedih setiap kali memikirkannye..
terasa mcm diri ini terlalu zalim kerana telah mengania @ mengzalimi @ membuli @ menghukum tanpa usul bicara yg normal...
walau itu bukan salah aku, walau itu berlaku dgn sekelip mata... tapi aku, aku ttp rase bersalah kerana melayan dirimu sebegitu rupa... tp ingatlah... layanan aku, demi menyedarkan dirimu, menyedarkan perkara yg sebenar, menyedarkan tentang hukum Allah yang wajib, menyedarkan ttg peribadi mulia kita kpd mereka yg lebih tua...
igt, org tua sangat sentitif hatinya... ingat.. orang tua wajib dihormati... orang tua wajib mengajar perilaku yg baik kpd org yg lebih tua.. jgn hanya kerana bermuka2, jgn hanya kerana perselisihan yg berlaku, abis hilang kehormatan kpd org yg lebih tua...
maafkan diriku.. maafkan diriku yg sgt hina di mata mu.. aku x mampu nk jadi sebaik dia.. yg pernah menjaga kami 5 beradik.. maafkan aku kerana niat baik aku, aku x mampu tunaikan... sesungguhnya jiwaku tidak sesekali tenang setiap kali memikirkan dirimu...
aku tau, kamu dh smkn berjaya sekarang.. aku tau, aku sudah hilang di mata mu, aku tau, aku bukan lg insan penting dlm hidupmu... tp ingatlah... air yg dicincang, xkan pernah putus...
oleh itu, terima la kemaafan dr ku.. aku ikhlas sbb aku x nk perkara ini terus membelenggu di jiwaku... aku x mampu nk mghadapinya lg... hanya kerana dia yang aku sayang.. hanya kerana Akhirat pengakhiran kite nanti.. hanya kerana Allah Tuhanku..
andai kamu membaca bingkisan ini, maafkanlah daku.. insan lemah yg x mampu nk buat apa2, selain berdoa, berdoa dan terus berdoa, memohon hajat kepadaNya... agar diterima kemaafan ini, walaupun ati kite sama2 tertoreh, terluka, terguris, tolong.. tolong la.. tolong la tampal kan kembali, walau ia pasti, pasti, dan pasti akan meninggalkan kesan parut yg sgt dalam.. terima la kemaafanku.. berbaiklah kite semua kerana Allah..
sekian luahan ikhlas hatiku...

Sunday, 24 January 2016

tempoh berpantang

salam tengahari

trowback...

gambar di ambil jam 4 pagi... selepas dpt rehat setelah diberi rawatan sepenuhnya oleh doktor2 berkenaan.


dah rehat sepenuhnya... alhmdllah. dh dpt dicaj.. complete miscarrige 


dan juga MC utk 8 hari.. syukur alhmdulillah...


dan aku pun rehat la di rumah bonda dgn rehat yg secukupnye.. 

sampai dhamirah pun, aku hantar pengasuh.. huhu..

ye la.. kalu boleh, nak betol2 rehat.. jadi terpaksala post dhamirah ke sana jgk.. 

cume ari khamis je la, aku jaga die sehari.. ok aa tu..

mula2 cuti tu kan, syukur2 sgt, tiba2 rezeki kedai dobi datang mencurah2...

syukur alhamdulillah..

betolla kata Nya, selagi kite bersyukur, selagi tu la kita akan dapat menikmati nikmatnye.. amin2

jadi2, sentiasa2 lah, bersyukur denganya.

malam2, aku pakai stokin, sbb sejuk sgt rasa.. 

dhamirah pun sibuk nk pakai jgk.. mujur ada stokin lama die aritu.. hahaha

eh, bukan stokin lama, tp stokin masa baby aritu.. hahaha

nasib baik muat...



terima kasih ummi... ngeh3.. senyum sendirian.. 

ooh dhamirah.. dah besar kamu ye... 


semoga rezeki baru menyebelahi diriku.. amin3



harga runtuh opocot mak kau

assalamualaikum

aku.. mmg minat sgt baca blogg orang.. tp nk taip kt blog sndiri, sendu sokmo.. huhu

xpe la. smg kesenduan tu nanti akan hilang.. amin2

alkisahnye.. aku ni mmg peminat tegar si Sepet tu.. tp aku lebih suka jadi silent reader je.. 

hahaha

ni haa blog die : SepetNoh

a.k.a tokey sqbeuty terkenal skrg.. 

tak lama lagi, masuk tv3 dalam WHI la die.. kui3

aku suke tgk cara die berbisnes.. mmg psiko gile.. haha..

sampai dgn aku2 tergoda.. tp masih ttp kuat iman.. haha

tp akhirnyeee... tergoda jgk!! bile die adakan jualan Harga Runtuh Opocot Mak Kau tu!!

nangis aku, baca jualan runtuh gile.. mujur x runtuh bangunan.. haha...

aku bukan ape.. aku ni, mmg kurang skit bab2 make up ni.. 
bedak pun x sapu, apatah lagi nk pakai lipstik... hahaha
eyeliner langsung x kenal hok mane satu! haha

soooooooooo

bile dh baca ttg harga runtuh ni, terus cuba cari, ade tak, agen @ stokis dr trg.. aku pasrah je.. kalu ada, ada la rezeki aku.. kalu xdok, nangis dalam hati je la.. hehe

sekali jumpa... ni nama fb die : Hidayah Salim

kebetulan plop, dayah ni, 1 jabatan dgn aku, cume die ni, dari daerah Dungun.. 

pahtu die kata, boleh je nk cod ke k. trg.. sbb kebtulan die ada urusan kt sini... 

aku pun ape lagi.. sujud syukur tau!! (ambooooi sangat!!!) hahaha

kirenye, hajat aku, nak saje2 nk pakai tu, terlaksana jugak dengan izin Allah dan izin suamiku.. hehe

smg muka ku menjadi cantik, mulus tan tulus.. hahaha


sepet :: akak dah beli awak puye BB Cream.. kegilaan apakah ini? dr silent reader jatuh cinta ke alat makeup! hahahaha..