Sunday, 31 July 2016

mimpikan arwah

salam petang....

syukur alhmdllah, aku diberi peluang utk mimpikan arwah kakak sulongku... selama ini, sepanjang peninggalan die, aku xpernah mimpikan die.. walaupun aku rindu gile kt die.. tp tuhan tak pernah izinkan...

dan syukur..

malam aritu, aku termimpikan die.. die hanya senyum padaku.. tp ketika bercakap denganku, die berpaling ke arah lain.. aku tak tau kenapa... dan aku akan igt pesanan die tu.. walaupun pesanan itu, agak mengguriskan hatiku... tapi aku ttp menerima dgn hati yg terbuka.. mungkin ada hikmah di sebalik mimpi itu...

kak tina.. aku sangat rindu pada mu.. smg kamu damai di sana bersama2 dgn abah, tokwan, tokki man dan semua ahli keluarga yang lain.. smg kalian semua dilindungi azab api neraka..

AL - FATIHAH....

sudah jatuh di timpa tangga

salam

maaf. lama tidak bersiaran. dh berkerawang blog ni. biarkan. bukan ade orang peduli pun.. ngeh2.. blog ni sekadar hiasan dalaman dan luaran di hati ini..

amboii.. sedihnye intonasi.. kenape kuja sedih2 sgt ni, kan masih di bulan Syawal.. patutnya, mood anda masih bergembira... ye.. syukur.. aku ttp bersyukur di sebalik kejadian yg berlaku...

tp aku ttp sedihhhhh... tepon aku rosaaaaaakkkkkk.... uwaaaaaaa3

alkisahye.. hp aku rosak, sehari sblm Syawal, tp alhmdllah, boleh cover lagi dgn tab dhamirah..

dlm proses nk beli yg baru jugak, sbb hp aku dh tak leh baiki kata pomen hp tu..

and the latest., hp suami aku plop yg rosak.. jatuh dlm air tasik.. whaaattttt??? air tasik????

adoiiii... yg aku pun dok beli lagi, ini dah kena beli 2 ni....

mmm... aku terima ujian ni dgn sedikit kesedihan... walaupun pasrah, tp ttp sedih... :-(

.......
.......
........
.......
.......
.......
.......
.......
........
.......
.......

mmm.. tu je la.. xde mood nk bercerita.. hrp2 ade rezeki yg baik utk aku dan keluargaku selepas ini.. amiin...

sekian bebelan aku di petang sunday bluesss

Tuesday, 19 April 2016

aku seorang anak yatim

aku anak yatim
ye.. aku juga salah seorang anak yatim.. kehilangan kasih sayang seorang ayah sejak usiaku 3 tahun lg.. tp aku bersyukur.. kerana semua orang di sekeliling aku, sgt menyayangiku...
ye.. tika itu, aku masih kecik.. xtau ape yg baik, ape yg buruk.. hanya menerima ape sahaja ape yg diperkatakan oleh keluarga ku..
ye.. bile aku dh semakin dewasa, sudah berkahwin, br aku sedar ape itu anak yatim.. ape itu kehidupan anak yatim..
ye.. dulu masa itu, aku masih kecik, kehidupan semua happy. tiada yg sedih kerana semua org mmg akn mgikuti cakap aku, kerana aku hanya anak yatim...
kini, aku sangat terasa... terasa dgn ape yg berlaku.. mungkin itu dugaan Ilahi kepadaku...
aku terasa dgn ape yg telah aku lakukan.. tp masih tiada sinar perubahan yg akan berlaku...
dulu, yg merasai keperitan, kesedihan, kerinduan, kesakitan hati, hanyalah bonda, nenda, abang2 dan kakak2 ku.. mereka langsung tak pernah berkongsi cerita dgn aku.. xpe. aku xsalahkan diorg.. mgkn diorg xnak keruhkan lg keadaan.. mgkn mase itu, aku belum waras dlm berpikiran...
dan, aku x tahu, dan mmg x tahu, mcm mane abg dan kakak2 ku menghadapi situasi itu semua.. aku tidak sekuat itu... ooh tidak.. Ya Allah, kuatkan semangatku.. tolonglah hambamu ini... tolong.... aku x sanggup lg...
aku rase sangat berdosa...
sebab....
sebab....
sebab, aku pernah berniat supaya, ape yg telah berlaku pd diriku suatu masa dulu, tidak akan berlaku kpd org lain buat masa ini... supaya perkara2 yg lepas, tidak akan terjadi lg.. smg sejarah tidak akan berulang lg...
Ya itu niat aku.. itu mmg niat aku.. tapi syg, aku x berjaya nk tunaikan niat aku yg sangat2 ikhlas bg aku... huhu... sedih setiap kali memikirkannye..
terasa mcm diri ini terlalu zalim kerana telah mengania @ mengzalimi @ membuli @ menghukum tanpa usul bicara yg normal...
walau itu bukan salah aku, walau itu berlaku dgn sekelip mata... tapi aku, aku ttp rase bersalah kerana melayan dirimu sebegitu rupa... tp ingatlah... layanan aku, demi menyedarkan dirimu, menyedarkan perkara yg sebenar, menyedarkan tentang hukum Allah yang wajib, menyedarkan ttg peribadi mulia kita kpd mereka yg lebih tua...
igt, org tua sangat sentitif hatinya... ingat.. orang tua wajib dihormati... orang tua wajib mengajar perilaku yg baik kpd org yg lebih tua.. jgn hanya kerana bermuka2, jgn hanya kerana perselisihan yg berlaku, abis hilang kehormatan kpd org yg lebih tua...
maafkan diriku.. maafkan diriku yg sgt hina di mata mu.. aku x mampu nk jadi sebaik dia.. yg pernah menjaga kami 5 beradik.. maafkan aku kerana niat baik aku, aku x mampu tunaikan... sesungguhnya jiwaku tidak sesekali tenang setiap kali memikirkan dirimu...
aku tau, kamu dh smkn berjaya sekarang.. aku tau, aku sudah hilang di mata mu, aku tau, aku bukan lg insan penting dlm hidupmu... tp ingatlah... air yg dicincang, xkan pernah putus...
oleh itu, terima la kemaafan dr ku.. aku ikhlas sbb aku x nk perkara ini terus membelenggu di jiwaku... aku x mampu nk mghadapinya lg... hanya kerana dia yang aku sayang.. hanya kerana Akhirat pengakhiran kite nanti.. hanya kerana Allah Tuhanku..
andai kamu membaca bingkisan ini, maafkanlah daku.. insan lemah yg x mampu nk buat apa2, selain berdoa, berdoa dan terus berdoa, memohon hajat kepadaNya... agar diterima kemaafan ini, walaupun ati kite sama2 tertoreh, terluka, terguris, tolong.. tolong la.. tolong la tampal kan kembali, walau ia pasti, pasti, dan pasti akan meninggalkan kesan parut yg sgt dalam.. terima la kemaafanku.. berbaiklah kite semua kerana Allah..
sekian luahan ikhlas hatiku...

Sunday, 24 January 2016

tempoh berpantang

salam tengahari

trowback...

gambar di ambil jam 4 pagi... selepas dpt rehat setelah diberi rawatan sepenuhnya oleh doktor2 berkenaan.


dah rehat sepenuhnya... alhmdllah. dh dpt dicaj.. complete miscarrige 


dan juga MC utk 8 hari.. syukur alhmdulillah...


dan aku pun rehat la di rumah bonda dgn rehat yg secukupnye.. 

sampai dhamirah pun, aku hantar pengasuh.. huhu..

ye la.. kalu boleh, nak betol2 rehat.. jadi terpaksala post dhamirah ke sana jgk.. 

cume ari khamis je la, aku jaga die sehari.. ok aa tu..

mula2 cuti tu kan, syukur2 sgt, tiba2 rezeki kedai dobi datang mencurah2...

syukur alhamdulillah..

betolla kata Nya, selagi kite bersyukur, selagi tu la kita akan dapat menikmati nikmatnye.. amin2

jadi2, sentiasa2 lah, bersyukur denganya.

malam2, aku pakai stokin, sbb sejuk sgt rasa.. 

dhamirah pun sibuk nk pakai jgk.. mujur ada stokin lama die aritu.. hahaha

eh, bukan stokin lama, tp stokin masa baby aritu.. hahaha

nasib baik muat...



terima kasih ummi... ngeh3.. senyum sendirian.. 

ooh dhamirah.. dah besar kamu ye... 


semoga rezeki baru menyebelahi diriku.. amin3



harga runtuh opocot mak kau

assalamualaikum

aku.. mmg minat sgt baca blogg orang.. tp nk taip kt blog sndiri, sendu sokmo.. huhu

xpe la. smg kesenduan tu nanti akan hilang.. amin2

alkisahnye.. aku ni mmg peminat tegar si Sepet tu.. tp aku lebih suka jadi silent reader je.. 

hahaha

ni haa blog die : SepetNoh

a.k.a tokey sqbeuty terkenal skrg.. 

tak lama lagi, masuk tv3 dalam WHI la die.. kui3

aku suke tgk cara die berbisnes.. mmg psiko gile.. haha..

sampai dgn aku2 tergoda.. tp masih ttp kuat iman.. haha

tp akhirnyeee... tergoda jgk!! bile die adakan jualan Harga Runtuh Opocot Mak Kau tu!!

nangis aku, baca jualan runtuh gile.. mujur x runtuh bangunan.. haha...

aku bukan ape.. aku ni, mmg kurang skit bab2 make up ni.. 
bedak pun x sapu, apatah lagi nk pakai lipstik... hahaha
eyeliner langsung x kenal hok mane satu! haha

soooooooooo

bile dh baca ttg harga runtuh ni, terus cuba cari, ade tak, agen @ stokis dr trg.. aku pasrah je.. kalu ada, ada la rezeki aku.. kalu xdok, nangis dalam hati je la.. hehe

sekali jumpa... ni nama fb die : Hidayah Salim

kebetulan plop, dayah ni, 1 jabatan dgn aku, cume die ni, dari daerah Dungun.. 

pahtu die kata, boleh je nk cod ke k. trg.. sbb kebtulan die ada urusan kt sini... 

aku pun ape lagi.. sujud syukur tau!! (ambooooi sangat!!!) hahaha

kirenye, hajat aku, nak saje2 nk pakai tu, terlaksana jugak dengan izin Allah dan izin suamiku.. hehe

smg muka ku menjadi cantik, mulus tan tulus.. hahaha


sepet :: akak dah beli awak puye BB Cream.. kegilaan apakah ini? dr silent reader jatuh cinta ke alat makeup! hahahaha..

Tuesday, 12 January 2016

Day 3 : Kulim - Terengganu

salam.. last punye entry utk cuti2 kali ni.. haha

smlm, dh letih jalan2 di sekitar kulim, balik rumah, tido je.. dan mengemas ape2 yg patut..

pagi tu.. pagi2 lagi, bonda dh keluarkan semua brang2 dan beg2 kepunyaan die.. x sabar sgt la tu nk balik kg.. hahaha

masa ari aku mula2 sampai lagi (sabtu),  die dah tanya, nk balik bile trg? aku jawap, kite nk duduk sebulan kt sini.. hhahaha.. terus marah die.. hari ahad, tanya lg, nak balik bile trg?? haha.. cdgan asal kami, mmg nak balik ganu ari rabu.. jd, khamis aku masuk kije.. dh sbb tak jadi g langkawi, so, kite balik ari selasa je la.. c.mat pun, mgkin dh rindu sgt kt mak ayah die tu kot.. 

so, balik jalan2 dr penang tu, lepas wat keputusan dgn c.mat, aku pun kabo la, yg kite akan balik trg ari selasa.. ape lg, sukaan la bonda.. dpt balik awal sehari.. hahaha

so, pg selasa tu, lepas makan2, kami pun bertolak balik ke trg.. byk kali jgk berenti.. kasi driver rehat sepenuh2nye.. hehe.. yg pting, tempat rehat atas banjaran titiwangsa, mmg kena berenti.. tempat wajib tu.. sejuk kt situ.. ala2 berada di CH gitu.. hahaha

berenti smbhyg, makan, dan mane lagi ntah.. lupe.. tp yg last skali, kitorg berenti dkt sate jabi. sate mastura kalau x salah aku.. siap bungkus lagi utk saudara mara kt kampung... 

oh ye.. sblum tu, singgah jgk dkt bukit bunga.. tmpat ni, tmpt shoping, separuh dr rantau panjang.. haha.. dh singgah tu, kompemla ada benda nak beli..  haha.. yg aku igt, c.mat beli 3 helai kain selimut. 1 utk ayah, 1 utk cek, dan 1 lg utk ma... sbgai kenang2an dr kami sekeluarga.. ce waah.. haha

perjalanan diteruskan.. dan alhamdulillah, selamat smpai di batu rakit jam 5 ptg.. singgah rumah besan ma, rumah abg ipar, abg joe.. nk bg sate utk anak yatim2 tu.. alhmdllah.. rezeki diorg..

sampai di manir, dalam pukul 6 ptg.. hantar bonda jap, terus ke rumah mil di teluk menaraa.. makan sate jgk.. dan jeruk strawberi.. hehe.. 

malam tu, balik manir semula.. rehat dan tido... esok nya, rabu, pergi kerja mcam biasa.. 

eh bile sbut rabu ni, smbg la skit lg cerita.. haha.. mlm selasa tu jgk, aku mtk c.mat belikan upt test.. sbb dh niat, nk cek jgk upt after balik jalan2... 

dan pagi rabu tu.. alhmdllah.. double line u!!! syukur alhmdllah... tp selepas 2 bulan, dpt berita sedih pulop... huhuhu

ok la.. sekian. itu saja memori yg aku igt sepanjang perjalanan kami ke utara.. dari 1-2 oktober di CH, 3-4 oktober di kulim dan penang.. 5 oktober perjalanan pulang ke trg..

terima kasih kepada semua yg terlibat secara langsung dan tidak langsung.. terutamanya semuanya family dan Tuan Qadi PADKT... Smg kalian semua dimurahkan rezeki dan diberkati Ilahi sokmo.. amin3...

Day 2 : Kulim - Kulim


day 2..

eh apasal, tajuk entry kulim - kulim??

ye la.. utk hari ke dua ni, kami round2 di bandar kulim je.. 
eh, bukit mertajam tu, dalam bandar kulim ke?
ke daerah lain?? haha.. entah.. x tahu.. 
kalu soalan geografi ni, kompem fail! haha

sebenarnye kan, plan kami utk hari ke dua ni, kami nak ke langkawi.. 

trip 1 day

pergi balik hari
aku dh servil dan baca pengalaman2 blogger yang pergi balik hari ke langkawi...
mmg dpt jimatkan kos penginapan la.. 
kos perjlanan tu biasa la.. lagipun, aku nak ke langkawi, aku nk g sangat kt 1 tempat ni.. 

teringin sgt nk pergi underwaterworld langkawi tu.. mesti beessssssttttt kan?? kite jalan kt bawah, sambil tengok ikan yu lalu kt atas kepala.. kan3??? teringinnyee.. mengidamnyeee... eh, ade jgk istilan mengidam kt sini erk??? hahhaha

tp kan, bile aku pikir2 balik, blogger yg pergi balik hari ni, diorg mmg dh asal kedah. ada yg duk kt gurun, ade yg kuala kedah.. ada yg duk kt kangar... so, mmg perjalanan diorg ke jeti saje, sudah menjimatkan masa.. kalu macam aku ni, dari kulim, jeti yg paling dkt, ialah kuala kedah, berbanding dengan jeti kuala perlis.. lagi la jauh... aku pun tanye a.nif, how long n time had taken to go kuala kedah.. cewwaaahh.. speking la plop.. hahaha

abg aku pun jawap la.. dr gaya die kabo tu, mmg dekat je la.. xjauh mane pun.. tp kan, bile pikir2 balik, mcm rugi je, pergi 1 hari.. at least pergi la 2-3 hari.. baru berbaloi2 dengan duit keluar.. hahaha.. aku pn tye pendapat c.mat, nak pergi ke tak ni.. die jawap, ikot la.. x kisah pun.. phtu aku ckp camni kat die.. nti bile sy taye lg, jwap mcm ni eh.. xpayah pergi la.. pergi next time je.. hahaha.. aku sebenarnye, mmg mcm tu, kalu taknak, selalu mtk suami ckp mcm tu.. sng.. sng dlm erti kata, isteri akan dengar cakap suami.. walaupun aku yg paksa dia cakap macam tu.. hahahahahahaha

ok la.. disebabkan dok jadi pergi ke langkawi, moh la kite jalan2 di bukt mertajam je.. jimat masa, tenaga dan wang.. haha.. 

kang aku dh janji, nak bwak jgk dhamirah prgi main playgroud tu.. so, kak ipar suggestkan utk pergi ke AEON Bukit Mertajam tu.. kt situ, ade playground utk kanak2.. mak ayah leh masuk. bayaran hanya dikenakan kpd kanak2 sahaja.. on the way pergi tu, kami guna google map je.. alhamdulillah, nasib baik jumpa... 

haritu ari isnin, so, org kedah kije.. jd mmg x ramai orang la.. bile x ramai org, budak2 pun x ramai jgk.. yg ade pun, boleh dibilang 2-3 org.. tu pun, ramai yg chinies.. best jgk org x ramai sgt, tp mcm kesian la dkt dhamirah.. sbb die kan suke bile ade org ramai... baru happy katanya.. last2, mak ayah yg dipaksa main sekali.. hehehe..

aku dah lupe, berapa bayaran kat sini.. tp x kurang dr rm12 utk seorang kanak2.. boleh keluar masuk tp valid utk 1 day je.. ok jg peraturan tu.. ye la.. kalu tetiba dibuatnye budak terberak dlm pampers.. tp budak tu, x puas lg nk main.. membau la satu tempat playground tu.. haha

ok.. kt sini, mmg byk pilihan mainan.. 

yg pertama, ada papan gelungsor.. yang main2 tu, jatuh dlam bola..


lebih kurang cam gini la.. ni gmbar ehsan encik google.. huhu

ye kedua, ada tmpat mainan mcm puzzle ni.. ni staf kt sini yang layan budak2 ni.. die ni india.. , yg sebelah dhamirah tu, cina.. yg laki tu lak, daddy budak tu kalu x silap aku.. hehe


kecik2, dh kawan dgn pelbagai bangsa.. bagus anakku.. teruskan usaha mu.. haha

permainan puzzle ni sng je.. mula2, akak ni, akan tunjjukan semua kad ni, dalam keadaan terbuka.. atas kad ni, ada gmbar burung, ada gmbr buah.. masa ni, akak tu, mtk budak tu, igt semua susunan gmbar2 buah tu.. bile dah igt, kad gambar tu akan di terbalikkan kan.. lepas tu, akak tu akan buka 1 keping kad, and budak tu kena cari, di mana gmbar yg sama dengan gmbar yg akak tu dah bukak td... korang paham tak ni???? adeiiiiii.. wat2 paham la ye.. hahaha

permainan ni, mmg sesuai utk 5 taun ke atas... kalu tye dhamirah, nati semua kad dia bukak.. hahahah

ok la dik, jom move on to next game.. x mencabar langsung main game tu.. hahahaha


aik, nak jadi kontraktor ke anak umi?? topi biru lak tu... kecewa abah nanti.. hahaha


aik, angkat batu bepang.. (batu bata.. org trg panggil batu bepang.. haha) gagah ye dhamirah.. nk buat ape tu banyak2..

sabar la ummi.. tungguuuu... dan kite tengok hasilnye umi nehh
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
jeng3


waaaaa.. dah siap dah pagar yg buat dhamirah.. cantiik x?? hahaha..

sebenarnye.. bata bepang ni, bukan la bata yg betol2 tu.. kalu betol2, berat weh.. ni span je.. span utk diletakkan dalam pasu bunga tu.. hehe.. tp bijak la idea diorg ni.. span pun boleh dijadikan bahan mainan kan.. hehehe.. 

tgk jam, dah dekat pukul 12 tghr.. jom g makang lu.. lapar nii.. turun bawah, xtau nak makan ape.. last2 nampak KFC.. terus bodek c.mat.. jom pekena kfc.. nak3???? hahaha.. dah lama x makan ni.. hahaha

so, kami pun makan la kfc.. sambil tengok2 pemandangan yg menarik.. mase kt sini, dhamirah siap bf lagi dgn aku.. tp aku ni, kalu bf anak.. mmg cari tmpt tersmbunyi skit.. sambil2 dilindungi oleh tubuh c.mat yg sasa tu.. syukur alhmdulillah... kenyang sudah dhamirah.. dan kami2 semua.. 

bile dh kenyang, jom pergi main lagi sekali.. kata leh main 24jam kan?? suke2.. sebenarnye, harini, mmg kite bagi chance utk dhamirah main sepuas2nye.. sbb nanti petang, ade temujnji dgn abg nif sekeluarga dan bonda utk makan2 di tmpt specel ni... 


ni ha name tmpat tu.. tp bagi kami, kami pggl kampung pelet je.. sbb mmg yg ni je femes di mulut kitorg.. menu utama kat sini adalah kambing.. so, sebelum datang sini, kite kasi, dhamirah main puas2 lu.. sementara tu, kami bergilir2 gi tandas n solat.. bg selesai mane yg wajib.. main2 jugak, solat jgn lupe... :-)  

mula2 c.mat yg g keluar.. aku temankan dhamirah... bile die dah selesai, aku lak yg keluar, sambil2 tu, gi silau mainan utk dhamirah.. semua mahal2.. nak cari yang murah2 je.. hahaha.. masa di surau tu.. fuyoo.. firsttime masuk surau yg sgt cantik macam ni.. siap mozek tu, corak batu marmar lg.. tandas apatah lagi.. haha.. jakun tol aku ni.. org kg masuk bandar.. hahaha

ok.. dh puas dah main, beli mainan, phtu masuk kete la.. dhamirah pun, dh peel semacam je... die mudah je.. kalu peel2, aku bagi susu, terus tido.. kepenatan teramat la tu.. haha..

masa ni, dah dekat kol3 gitu ah.. so, kami pun setting tempat utk jpe a.nif kata mana2.. ye la.. takkan la aku balik ke kulim semula.. rugi masa dan duit r.. hehe..

ok.. a.nif kata, jmpe di pejabat pos bukit mertajam.. senang bile kabo gitu., aku taip je dlm maps.. terus jpe.. haha..

dan alhamdulillah.. dah jmpe a,nif, dan jugak kedai kek. tp kedai ni tutup. biasaye kalau nk pergi kg pellet, kena bwak kek... sbb kt sini, akan ada specel dilevery kek slpas kite makan2.. masa diorg hantar tu, diorg pasang la lagu happy besday... mmg suka la.. sbb, kt trg, mane ade restoren yg buat gitu..  so, mmg jakun la kami masuk bandar.. hahaha

ok. urusan kek, a.nif yg settelkan.. haha

dah sampai, kami pun order makanan.. byk menu terpilih, tp x igt dah.. yg paling igt sangat, c.mat order air kiwi.. tp x sampai2.. bile tanya pd waiter, br diorg ckp, air kiwi xdok.. laaa.. bakpe dok kabo dr td! hampeh! lepas tu, order air lain. tp xtau nk order ape.. last2, ahmad bg cdgan, order air coconut shake susu kambing la.. sedappp.. c.mat pun ikotkan je.. peerhhh.. mmg sedap gilee.... hahaha.. mmg x rugi la air kiwi xdok.. hahaha

ok. bile semua menu dah smpai.. jom baca doa, dan mari kite makanggggg.....

bismillah......


yg gelas tinggi tu, air coconut shake susu kambing.. sedapp... hahaha
yg nmpak tgn, sblah kanan ni, tgn tokma la tu.. hihi

ok. sudah makang, jom makang kek lak.. sebagai pembasuh mulut. pandai tol ayhteh pilih kek utk dhamirah. perisa strawberi... padahal, besday dhamirah lambat lg.. 2 bulan lg.. haha


dah ada kek, berebut plop nak belah.. nasib baik ahmad x join sekali...haha.. bab2 berebut2 ni, kite serah kepada bapak2 la.. biar diorg je yg handle.. hehe

habis kisah hari kedua.. 

eh lupa nk story pasal kedai dobi ni.. hahaha.. kisahye mcam ni.. hari ke3 kan, kami dh nk balik.. so, kl boleh, nk wat balik baju bersih je la.. baju kotor, tggl skit sudah la.. sng aku nk kemas nanti.. haha. so, pg isnin tu, hntar la dobi ni,  kt area lunas ni.. c.mat yg masuk kedai. sblm masuk, aku ckp, gitau die, nak petang ni jgk. sbb esok dh nak balik. c.mat pergi dan balik ke kereta semula. aku tye, bile leh siap.. c.mat kata, die kata esok.. arini mane sempat.. hangin btol aku!! kan dh ckp, esok nak balik.. kena amek arini la.. huhu.. phtu aku ckp, xpe la.. normal je tu.. kedai mmg xnak sibuk2.. diorg mmg akn bg tempoh sehari.. walaupun ckp esok siap, tp ptg ni, kompem dh siap.. (kedai aku, mcm tu la.. setakat ni, alhamdulillah)

lepas balik dr kg. pellet, br teringat kt baju ni.. masa ni, dh dekat jam 6 petang.. aku pun call la, wat2 tanya, dh siap belum baju.

aku (a) : salam kak. sy wakil en. muhammad ni, baju dobi saya dah siap ke belum?
kak kedai (kk) : belum lagi.. kan dah bagitahu tadi, esok siap..
a : ye la.. esok, tp takkan ptg ni x siap lg.. sy hantar awal kan pagi td..
kk : maaf, mmg xsiap lg.. baru sudah basuh. xlipat n dryer lg.. dtg amek esok ye
a : (dah hangin dah masa ni) laa kak.. saya nk balik trg dah esok.. kol 8 pg sy dah nk bertolak balik ke trg.. kedai kak bukak kol brape?
kk : kol9..
a : ape? kol 9?? xpe la.. cmni la.. jap g, sy akan smpai kedai kak. sy akan amek semua baju sya, tak kire la, siap ke, x siap lg ke.. sbb esok sy kena balik aawal.. jd ptg ni jgk kena amek.. mntk maaf, dan terima kasih. terus letak telipon...

masa ni, ahmad ada tumpang sekali.. bile dh smpai kt dobi tu, aku mtk ahmad tlg g ambilkan... malu jgk sbb dh marah2 td.. haha. tau pun malu.. 

eh.. lama la plop... ape yg lama sgt ni ahmad?? lema dh c.su tnggu ni.. huhu..
ahmad pn masuk dlm kereta, dgn bngkusan baju yg dh siap.. alhamdulillah... siap jgk akhinrye.. haha.. ye la.. name pun dobi.. spttye, mmg boleh siap dlm masa sehari.. tu mujur aku g amek dlm kol7ptg.. kalu hntar 9pg nk amek 1 tghr.. tak ke haru name ye??? huhu

okla.. maafkan je la org.. supya Allah juga akan mudah maafkan kite.. huhu...


eh.. tetiba....


salam sayang dari dhamirah... jpe lg dlm entry seterusnye.... :-)